Jadłospis Przedszkolaka

Wszystkie posiłki są smaczne i zdrowe. Są przygotowywane na bieżąco, na miejscu, w przedszkolu.

PONIEDZIAŁEK 9.03

Śniadanie:

Parówki z ketchupem, pieczywo mieszane z masełkiem, ogórek, pomidor, herbata z cytryną

Obiad:

Zupa krupnik

Makaron ze szpinakiem i białą kiełbaską, surówka z sałaty lodowej, ogórka i rzodkiewki w sosie ziołowym

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek:

Kasza manna z owocami suszonymi, herbara rumiankowa

Kolacja:

Pieczywo mieszane z białym serkiem, wędlina, ogórek, pomidor, herbata malinowa

WTOREK 10.03

Śniadanie:

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane, ser żółty, wędlina, ogórek, papryka czerwona, herbata z cytryną

Obiad:

Rosół z makaronem

Pieczeń mięsno-warzywna w sosie własnym, kasza gryczana, warzywa gotowane na parze (brokuł, marchewka, fasolka)

Kompot jałbkowy z cynamonem

Podwieczorek:

Ciasto czekoladowe, herbata miętowa

Kolacja:

Pieczywo mieszane z masełkiem, kabanosy, pomidor, rzodkiewka, herbata owoce leśne

ŚRODA 11.03

Śniadanie:

Owsianka na mleku z suszonymi owocami, pieczywo mieszane, ser żóty, pasztet domowy, rzodkiewka, pomidor, herbata z cytryną

Obiad:

Zupa ogórkowa z ziemniakami

Makaron z serem i polewą jogurtową, surówka z marchewki i jabłka

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek:

Tosty z serem i szynką, herbata zielona

Kolacja:

 

Pieczywo mieszane, polędwica, ser żółty, pomidor, papryka zielona, herbata malinowa

CZWARTEK 12.03

Śniadanie:

Pieczywo mieszane, biały ser, wędlina, ogórek, kiełki, herbata owocowa

Obiad:

Zupa jarzynowa z makaronem

Gołąbki z ciętej kapusty w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z kiszonych ogórków, jabłka i pora

Kompot jabłkowo-truskawkowy

Podwieczorek:

Jogurt naturalny z nasionami chia, bułeczka maślana, herbata malinowa

Kolacja:

 

Pieczywo mieszane, szynka, ser żółty, papryka czerwona, ogórek, herbata owoce leśne

PIĄTEK 13.03

Śniadanie:

Mix płatków na mleku, pieczywo mieszane, ser żółty, wędlina, sałata, ogórek kiszony, herbata z cytryną

Obiad:

Zupa pomidorowa z makaronem

Ryba w złocistej panierce, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty

Kompot jabłkowy z imbirem

Podwieczorek:

Ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem, herbata miętowa

Kolacja:

Pieczywo mieszane, szynka, ser żółty, pomidor, papryka zielona, herbata malinowa

* Zastrzegamy sobie prawo do zmian w jadłospisie

 
_MG_8805.jpg

Sonda

czy podoba Ci się nasze przedszkole?