Jadłospis Przedszkolaka

"Wszystkie posiłki w naszym przedszkolu są bardzo smaczne, różnorodne i zdrowe. Prowadzimy własną kuchnię, wszystkie posiłki przygotowywane są w naszym przedszkolu".

PONIEDZIAŁEK 18.03.

Śniadanie: Parówki z ketchupem, pieczywo mieszane z masełkiem, świeże warzywa, herbata zielona

Obiad: Zupa zacierkowa, Gulasz drobiowy z szynki z warzywami i cieciorką, makaron razowy, surówka z cykori i sałaty

lodowej z ziołami, kompot z malin

Podwieczorek: Pudding z kaszy mannej z sokiem malinowym i nasionami chia, herbata cytrynowa

Kolacja: Kanapki z wędliną i serem żółtym, papryka czerwona, ogórek, herbata malinowa

 

WTOREK 19.03.

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane, szynka drobiowa, ser żółty, sałata,

pomidor, herbata ziołowa

Obiad: Rosół z makaronem, Pulpeciki z siemieniem lnianym w sosie pomidorowym, kasza gryczana, surówka z ogórków

kiszonych, kompot jabłkowy

Podwieczorek: Ciasto biszkoptowe z jabłkiem, herbata miętowa

Kolacja: Pieczywo razowe z masłem, kiełbasa krakowska, papryka czerwona, kiełki, herbata żurawinowa

 

ŚRODA 20.03.

Śniadanie: Kulki zbożowe z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, ogórek świeży, sałata,

papryka żółta, herbata miętowa

Obiad: Zupa porowa z ziemniakami i płatkami migdałów, Potrawka z indyka z soczewicą i warzywami, ryż, marchewka z groszkiem, kompot truskawkowy

Podwieczorek: Tortilla z kurczakiem, serem żółtym i warzywami, herbata rumiankowa

Kolacja: Pieczywo mieszane, ser żółty, kabanos drobiowy, papryka czerwona, herbata wiśniowa

 

CZWARTEK 21.03

Śniadanie: Kasza manna z syropem owocowym, pieczywo mieszane z masłem, szynka, awokado, kiełki lucerny, papryka żółta, ogórek świeży, herbata z cytryną

Obiad: Zupa dyniowa z grzankami lub/i pestkami słonecznika, Pieczeń rzymska z siemieniem lnianym w sosie własnym, perłowa kasza jęczmienna, warzywa gotowane (kalafior, brokuł, fasolka szparagowa), kompot wieloowocowy z kardamonem

Podwieczorek: Placuszki z jabłkiem, kawa zbożowa

Kolacja: Pieczywo mieszane z masłem, pasztet, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, herbata zielona

 

PIĄTEK 22.03.

Śniadanie: Płatki cynamonowe z mlekiem, pieczywo słonecznikowe z masłem, polędwica sopocka, pomidorki koktajlowe, rzodkiewka, herbata brzoskwiniowa

Obiad: Zupa kalafiorowa z mixem fasolek, Ryba z warzywami, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot porzeczkowy

Podwieczorek: Pasta z jakiem i awokado, świeży ogórek, pieczywo chrupie, kakao

Kolacja: Kanapki z twarożkiem i dżemem, herbata malinowa

*Zastrzegamy sobie prawo do zmian

 
236MG_9462.jpg

Sonda

czy podoba Ci się nasze przedszkole?